Våra profilryttare

Marie Lidborn

Mitt namn är Marie  och jag är en hobbyryttare i mogen ålder. Jag bor i Ljungbyhed tillsammans med min man som trots att han inte har något hästintresse stått ut med mig och hästarna i alla år.
Började rida redan som liten tös men det blev ett uppehåll då familj och barn tog all tid.
Jag köpte min första häst -88, ett diplomsto e. Illusion. Efter henne har många hästar passerat, både unga och gamla.
Idag hyr jag grannens stall och där bor Donatello en 13-årig valack e. First Wish och ett litet Welsh Mountain sto vid namn Lili även kallad Prinsessan Lilian som sällskap.
Donatello har tävlat MsvA och kom till mig vid nyår 2020.
Han är en fantastisk kille som jag nu håller på att lära känna.
Målet är att komma ut och tävla honom på msv nivå.
Några hästar som stått mig extra nära är fina Clio, en fuxdam efter Solid som jag tävlade lätta klasser i dressyr med många placeringar.
Guling eller Erbe som han igentligen hette e. Bernstein var en pensionerad Grand Prix häst som skänkte mig oändligt mycke glädje och på honom fick jag känna på alla de svåra rörelserna. Honom tävlade jag till Msvb4 och kvalade till MsvA.
En gaffelbandskada satte sedan tyvärr stopp för oss.
Även fine Ramsez e. Rolex har stulit en bit av mitt hjärta. Tävlade sparsamt på honom med en 2ra plats i La3 som bästa resultat. Han har flyttat till Luleå och är högt älskad av sin nya matte.
Själv hoppas jag kunna fortsätta rida och utvecklas många år ännu!

Leontina Lammheden

Leontina är 39 år, och bor tillsammans med sin sambo på en gård strax utanför Halmstad. På gården driver de egen verksamhet i form av  Stall Leontina; där står utbildning, tävling samt försäljning av hästar och ponnyer i fokus.
Sedan en tid tillbaka jobbar Leontina som verksamhetsledare på Hylte ryttarförening.
Leontina har tidigare i livet jobbat som beridare, visat flertalet hästar på 3 årstest och kvalitetstävlan. Hon har tävlat upp till 135 hoppning och LA dressyr, samt ridit både Falsterbo och Breeders.
En av Leontinas egna hästar i stallet är Hinault f.2012 e. Verdi-Kannan. Hinault har allt vad Leontina söker hos en hopphäst och tillsammans har de startat upp till 1.30cm
I stallet finns också avelsto, föl och unghästar.
Efter ett långt tillfälligt tävlingsuppehåll är nu Leontina tillbaka med tävlingsbanorna och startat med fina resultat.
Kika in på www.stall-leontina.com för att läsa mer om Leontina och hennes verksamhet.

Leontina och Hinault
Leontina och Hinault
Leontina och Jadokus Z, glada efter placering i 1.30 Munka Ljungby
Leontina och Hinault våren 2018

Amanda Wallman

Amanda är 26 år, och bor i Karlskrona, där hon arbetar som undersköterska. Amanda har haft hästar som intresse så länge hon kan minnas. Hon fick sin första egna häst när hon var 11år, en fjording som heter Taiga och som fortfarande finns kvar i stallet. Efter det inköptes en unghäst, en welsh partbred, med målet att börja tävla dressyr. De startade ett par klasser tillsammans, upp till LB, innan deras resa hastigt tog slut. Efter detta kom Rival in i Amandas liv. 
Rival är en stor vitblack fjordhäst född 2010, med hjärtat på rätt ställe och en härlig arbetsgläjde. Vid provridningen kände Amanda direkt att detta var hennes "once in a lifetime" häst.  När Rival köptes var endast grundriden och tillsammans har Amanda och Rival tagit sig upp till att tävla MSV C. 
2018 vann de SM-guld för fjordhästar och kvalade till MSV B.
Amanda brinner för att visa att alla raser hör hemma på dressyrbanorna och vill att fler ska våga komma ut och prova tävla sina fina hästar!
Amanda och Rival tränar på under 2021 med siktet inställt på att komma tillbaka ut på tävlingsbanorna.