Våra profilryttare

Leontina Lammheden

Leontina är 38 år, och bor tillsammans med sin sambo på en gård strax utanför Halmstad. På gården driver de egen verksamhet i form av  Stall Leontina; där står utbildning, tävling samt försäljning av hästar och ponnyer i fokus.
Sedan en tid tillbaka jobbar Leontina som verksamhetsledare på Hylte ryttarförening.
Leontina har tidigare i livet jobbat som beridare, visat flertalet hästar på 3 årstest och kvalitetstävlan. Hon har tävlat upp till 135 hoppning och LA dressyr, samt ridit både Falsterbo och Breeders.
En av Leontinas egna hästar i stallet är Hinault f.2012 e. Verdi-Kannan. Hinault har allt vad Leontina söker hos en hopphäst och tillsammans har de startat upp till 1.30cm
Leontinas andra tävlingshäst, Jadokus Z e.Jodokus-Renville är en riktig tiger på tävlingsbanan, och under 2019 har de startat 1.40 med placering. 
I stallet finns också avelsto, föl och unghästar.
Kika in på www.stall-leontina.com för att läsa mer om Leontina och hennes verksamhet.

Leontina och Hinault
Leontina och Hinault
Leontina och Jadokus Z, glada efter placering i 1.30 Munka Ljungby
Leontina och Hinault våren 2018

Evelina Gustafsson

Evelina är 34 år och bor i en lägenhet på en hästgård strax utanför Halmstad.
I maj 2019 köpte Evelina en liten häst; Lövsjöens Parkour, New Foresthingst f.2017. Framtiden får utvisad vad denna gosse kan, men målen på sikt är 3års test samt hingstpremiering/bruksprov.

Parkour

Amanda Wallman

Amanda är 24 år, och bor i Karlskrona, där hon arbetar som undersköterska. Amanda har haft hästar som intresse så länge hon kan minnas. Hon fick sin första egna häst när hon var 11år, en fjording som heter Taiga och som fortfarande finns kvar i stallet. Efter det inköptes en unghäst, en welsh partbred, med målet att börja tävla dressyr. De startade ett par klasser tillsammans, upp till LB, innan deras resa hastigt tog slut. Efter detta kom Rival in i Amandas liv. 
Rival är en stor vitblack fjordhäst född 2010, med hjärtat på rätt ställe och en härlig arbetsgläjde. Vid provridningen kände Amanda direkt att detta var hennes "once in a lifetime" häst.  När Rival köptes var endast grundriden och tillsammans har Amanda och Rival tagit sig upp till att tävla MSV C. 
2018 vann de SM-guld för fjordhästar och kvalade till MSV B.
Amanda brinner för att visa att alla raser hör hemma på dressyrbanorna och vill att fler ska våga komma ut och prova tävla sina fina hästar!