Om oss och vår affärsidé

Jag har en häst, en "klassisk 155:a", trodde jag. Täcken i storlek 155 införskaffades och fraktades med stor lycka från hästaffären till stallet. In med hästen, av med gamla täcket borsta rent och prova nya, bara för att konstatera att det här täcket tydligen inte alls var något "klassiskt" 155-täcke. Total besvikelse! Tillbaka till affären, byta storlek, hem igen, passade bättre på längden, men nej, det är nog fel modell! Tillbaka till affären, byta modell, hem igen, prova and so on. Vi har nog alla "Been there done that!"

Jag kände mig uppriktigt trött på att flänga fram och tillbaka till hästaffären med utrustning som visar sig inte passa av en eller annan anledning. Detta flängande tillsammans med en viss, läs stor, förkärlek för hästtäcken gjorde att jag fick en idé:

"Jag vill flytta hem butiken till stallet!"
 
Så nu är den här, den mobila täckesbutiken, HÄSTTÄCKET
 
Vi erbjuder unik service till din häst och dig som hästägare! Vi kommer hem till dig med bilen fylld av täcken, schabrak, benskydd & grimmor så du kan känna, klämma och prova direkt hemma i stallet! Varje besök är unikt, bilen är fylld med det du önskar och prisvärda erbjudanden för just dig och dina stallkamrater!

Våra profilryttare

Leontina Lammheden

Leontina är 38 år, och bor tillsammans med sin sambo på en gård strax utanför Halmstad. På gården driver de egen verksamhet i form av  Stall Leontina; där står utbildning, tävling samt försäljning av hästar och ponnyer i fokus. Leontina har tidigare i livet jobbat som beridare, visat flertalet hästar på 3 årstest och kvalitetstävlan. Hon har tävlat upp till 135 hoppning och LA dressyr, samt ridit både Falsterbo och Breeders.
En av Leontinas egna hästar i stallet är Hinault f.2012 e. Verdi-Kannan. Hinault har allt vad Leontina söker hos en hopphäst och tillsammans har de startat upp till 1.20
Leontinas andra tävlingshäst, Jadokus Z e.Jodokus-Renville är en riktig tiger på tävlingsbanan, och under 2019 har de startat 1.40 med placering. 
I stallet finns också avelsto, föl och unghästar.
Kika in på www.stall-leontina.com för att läsa mer om Leontina och hennes verksamhet.

Leontina och Hinault
Leontina och Hinault
Leontina och Jadokus Z, glada efter placering i 1.30 Munka Ljungby
Leontina och Hinault våren 2018

Evelina Gustafsson

Evelina är 33 år och bor i en lägenhet på en hästgård strax utanför Halmstad.
På gården bor såklart även hästen, Armanis Mr O´Mally KWD 61. Det är en Welsh Cobhingst född 2006 e: Armanis Shooting Star RWD 20 ue: Menai Sparkling Midas.
Evelina har haft Mr O´Mally sedan han var 4 år och har utbildat honom själv. Tillsammans tränar och tävlar de främst dressyr men har på senare tiden även börjat hoppa en del och planerar att så småningom även komma ut på tävlingsbanorna också där. Det är en häst med mycket energi och nerv som är otroligt arbetsvillig och ambitiös och alltid gör sitt yttersta för att vara sin ryttare till lags.
Under 2017 startade och placerade sig Evelina och "Blomman" i MSVC dressyr. Och våren 2018 debuterade de i MSVB och det med bravur, de fick drygt 62%.

I maj 2019 köpte Evelina en ny liten häst; Lövsjöens Parkour, New Foresthingst f.2017. Framtiden får utvisad vad denna gosse kan, men målen på sikt är 3års test samt hingstpremiering/bruksprov.

Evelina och Armanis Mr O'Mally KWD 61 på dressyrtävling
Evelina och Armanis Mr O'Mally KWD 61 piafferar på stranden
Parkour

Amanda Wallman

Amanda är 24 år, och bor i Karlskrona, där hon arbetar som undersköterska. Amanda har haft hästar som intresse så länge hon kan minnas. Hon fick sin första egna häst när hon var 11år, en fjording som heter Taiga och som fortfarande finns kvar i stallet. Efter det inköptes en unghäst, en welsh partbred, med målet att börja tävla dressyr. De startade ett par klasser tillsammans, upp till LB, innan deras resa hastigt tog slut. Efter detta kom Rival in i Amandas liv. 
Rival är en stor vitblack fjordhäst född 2010, med hjärtat på rätt ställe och en härlig arbetsgläjde. Vid provridningen kände Amanda direkt att detta var hennes "once in a lifetime" häst.  När Rival köptes var endast grundriden och tillsammans har Amanda och Rival tagit sig upp till att tävla MSV C. 
2018 vann de SM-guld för fjordhästar och kvalade till MSV B.
Amanda brinner för att visa att alla raser hör hemma på dressyrbanorna och vill att fler ska våga komma ut och prova tävla sina fina hästar!